ADVERTISEMENT
Doktor Blog
  • GÜNDEM
  • SAĞLIKLI YAŞAM
  • KADIN SAĞLIĞI
  • ERKEK SAĞLIĞI
  • İLETİŞİM
No Result
View All Result
Doktor Blog - Doktorundan yazılar
No Result
View All Result

Tüp Mide Ameliyatı Nedir? – Sleeve Gastrektomi

Tüp Mide Ameliyatı - Obezite Cerrahisi

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Adem Dervişoğlu obezite cerrahisinde en çok uygulanan yöntemlerden birisi olan Sleeve Gastrektomi ya da genel olarak bilinen adıyla Tüp Mide, mide küçültme ameliyatları hakkında bilgilendirdi.

İÇİNDEKİLER

  • Tüp Mide Ameliyatı Nedir?
    • Related Posts
    • Çocuklarda Kasık Fıtığı Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri
    • Satvik Beslenme Nedir? – Satvik Beslenme de Neler Tüketilir?
    • Laparoskopik ve Robotik RPLND
    • Tetik parmak nedir? Tetik parmak belirtileri ve tedavisi

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Obezitenin cerrahi tedavisinde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın uygulanan yöntem Sleeve Gastrektomi ya da genel olarak bilinen adıyla Tüp Mide, mide küçültme diye bilinen yöntemdir. Tüp mide dışında özellikle metabolik sendromu olan yani Tip 2 Diyabet (Şeker hastalığı), kolesterol yüksekliği, hipertansiyon *(Yüksek tansiyon)’ un obeziteye eşlik ettiği durumlarda Gastrik ByPass cerrahlar tarafindan sıklıkla uygulanan cerrahi tedavi yontemidir. Bu ameliyatlar laparoskopik sistemle uygulanan ameliyatlardır.

Related Posts

Çocuklarda Kasık Fıtığı Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Satvik Beslenme Nedir? – Satvik Beslenme de Neler Tüketilir?

Laparoskopik ve Robotik RPLND

Tetik parmak nedir? Tetik parmak belirtileri ve tedavisi

Tüp mide ameliyatı teknik olarak midenin depo görevi gören geniş kısmının çıkarılması işlemidir. Böylece normalde 1.5-2 lt hacmi olan mide kabaca 150-200 ml hacminde (kabaca irice bir muz) ince bir tübe dönüştürülmesinden ibarettir.

Uygulamada kilo kaybını sağlayan iki etken bulunmaktadır: Birincisi mide hacminin küçültülmesine bağlı kilo kaybıdır. İkincisi ise endokrin etki olarak tanımladığımız; çıkartılan mide bölümünden salgılanan ve açlık hormonu olarak tanımlanan GHRELİN hormon seviyesinde düşme sonucu tokluk hissi oluşumudur.

Tüp mide uygulanan hastaların, 1-2 yıllık dönemde fazla kilolarının %65-75’ni kaybetmeleri mümkündür. Uyumlu hastalarda bu kilo kaybı oranı daha da yükselebilmektedir. İyileşmek için yıllarca beklemeniz gerekmez.

Tüp Mide Ameliyatı Avantajları Nelerdir?

Tüp mide ameliyatının başlıca avantajları sindirim sisteminin doğal akışını değiştirmemesi, böylece daha az vitamin ve mineral eksikliğine yol açması, Dumping sendromunun görülmemesi, mide bandına göre çok daha az reflü yakınmasına yol açması ve vücuda yabancı bir cisim yerleştirilmemesi iken; en önemli dezavantajları ise relatif olarak uzun bir stapler, yani kesi hattı içerdiğinden stapler hattından kanama ve kaçak riski ile, bandın aksine geri dönüşsüz bir metod olmasıdır.

Tekniğe uygun yapılan tüp mide ameliyatlarından sonra, hastanın da beslenme kurallarına uyumu iyiyse bulantı, kusma, ağrı gibi yakınmalar son derece nadirdir. Açıkçası, sleeve gastrektominin ameliyattan sonra yaşam konforunu etkileyebilecek tek belirgin etkisi reflüdür. Dahası, hastaların bedeninin tüp mideye alışma süreci mide bandı ve bypasstan daha iyi olmaktadır. Tip 2 diyabetin düzelmesi konusunda sleeve gastrektominin etkinliği gastrik bypassa yakın veya eşittir. Ancak uzun vadede diyabetin tekrar ortaya çıkabildiğini gösteren çalışmalar mevcuttur. Ameliyat süresi açısından sleeve gastrektomi bypasstan çok daha avantajlıdır. Yaşam kalitesi açısından her iki operasyon da benzer etkilere sahiptir.

    Bu sitede yer alan içerikler tamamen içerik sahibine aittir. Teşhis veya tedavi niteliğinde değildir. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.

    Tags: ByPassDumping sendromuGHRELİN hormonLaparoskopikSleeve GastrektomiTüp mideTüp Mide Ameliyatı Avantajları NelerdirTüp Mide Ameliyatı Nedir?
    Next Post

    MIST Nedir? - Minimal İnvaziv Burun Cerrahisi

    • All
    • SAĞLIKLI YAŞAM
    • ÜROLOJİ

    Yeme Davranışı Bozuklukları – Yeme bozuklukları tedavisi

    Normal Doğum mu? Sezaryen mı olmalı? – Avantaj Ve Dezavantajları

    Panik Atak Nedir? – Panik Atak Belirtileri-Panik Atak Tedavisi Var Mı?

    İdrar Kaçırma ve İdrar Yapamamaya Mesane Pili İle Çözüm

    Meme Kanserinde Erken Tanı – Mamografi

    Metabolic Balance İle Kilo Sorununa Kalıcı Çözüm

    Popular Posts

    Morarma (Siyanoz) Nedir? – Morarma Teşhisi ve Çesitleri

    Ocak 11, 2021

    Alzheimer Hastalığı ile ilgili Bilinmesi Gerekenler – Tanısı Ve Tedavisi

    Ocak 10, 2021

    Selülit nedir? Selülit nasıl geçer?

    Şubat 1, 2020

      doktorblogcomtr

      #serotonin #serotoninhormonu #mutluluk #canlılık #serotonin #serotoninhormonu #mutluluk #canlılık #açlık #yorgunluk #sağlık #sağlıklıyaşam #doktorblogcomtr
      Doktorblog Spotify podcast kanalımızda bu günkü podcast konuğu Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Adem Dervişoğlu. Rektal Prolabsus Nasıl Tedavi Edilir? hakkında merak edilenleri anlattı.
Keyifli dinlemeler.

Podcast dinlemek için story bağlantısına tıklayınız.

#genelcerrahi #anorektalcerrahi #rektalprolabsus #profdrademdervisoglu #doktorblogcomtr #spotify #podcast #sağlık #sağlıklıyaşam
      Kasık fıtığı ameliyatları çocuk cerrahisind Kasık fıtığı ameliyatları çocuk cerrahisinde en sık yapılan ameliyatlardandır. Bebeğin anne karnında gelişimi sırasında, erkek çocuklarda testis denilen yumurtalar ilk önce böbreklere yakın bir yerde oluşmaya başlar, sonra karın içinde göç ederek, kasık kanalından geçer ve skrotum adı verilen torbalara iner. 

👆Makalenin devamı için profil linkine tıklayınız.
🌎www.doktorblog.com.tr

#kasıkfıtığı #kasık #kasıkfıtığıameliyatı #kasıkfıtığıbelirtileri #sufıtığı #sıkışmışkasıkfıtığı #docdrhuseyınkılıncaslan #sağlık #doktorblogcomtr
      Satvik ruhsal anlamına gelmektedir. Satvik beslen Satvik ruhsal anlamına gelmektedir. Satvik beslenmeyi ruhsal beslenme olarak çevirmek doğru olabilir. Tam bir kalp(ruh) ve beden dengesini amaçlayan satvik beslenme düşük titreşimli gıdalardan çok tamamen doğanın saf bir şekilde sunduğu ve yüksek titreşime sahip olan gıdalarla beslenmeyi önerir. Örneğin asidik ve hayvansal gıdalar son derece düşük titreşimlere sahipken doğanın sunduğu doğal meyve sebzelerin titreşimi yüksektir.

👆Makalenin devamı için profil linkine tıklayınız.
🌎www.doktorblog.com.tr

#satvik #satvikbeslenme #beslenme #diyet #avurveda #sağlıklıbeslenme #sağlılıyaşam #sağlık #doktorblogcomtr
      ⁣Oksitosinin, doğum ve emzirme konusundaki iyi ⁣Oksitosinin, doğum ve emzirme konusundaki iyi bilinen işlevlerinin ötesinde, aynı zamanda biliş, hoşgörü, güven ve arkadaşlık ve kalıcı çift bağların kurulmasına da dahil olduğu gösterilmiştir. Dikkat çekici bir şekilde, kalpte üretilen oksitosin konsantrasyonları beyinde üretilenlerle aynı aralıktadır.⠀
⠀
⠀
⁣⁣🔬Oksitosin en fazla üremedeki rolü ile bilinir. Özellikle doğum esnasındaki ve doğum sonrasındaki rolü önemlidir. Doğum esnasında serviks ve uterusun gerilmesi ile çok miktarlarda salınır, rahim kaslarının kasılmasını uyarır ve doğumu kolaylaştırır. Doğumdan sonra ise meme başı uyarısı ile sütün salınımını sağlayarak emzirmeye yardımcı olur.⠀
⠀
⠀
⠀
⁣Son zamanlardaki çalışmalar oksitosin hormonunun davranışlar üzerine etkisini de ortaya koymaktadır. Örneğin; orgazm, sosyal tanıma, eşler arasındaki bağ, anksiyete ve anne davranışları bu davranışlar arasında sayılabilir. Bu nedenle bu hormona bazen 💘"aşk hormonu" da denmektedir. Oksitosin salgılanmasındaki yetersizlik sosyopati, psikopati, narsisizm ve genel manipülasyon eğilimi ile ilişkili bulunmuştur.⁣⁣ ⠀
⠀
⠀
Kaynak:⠀
⁣https://www.researchgate.net/publication/293944391_Science_of_the_Heart_Volume_2_Exploring_the_Role_of_the_Heart_in_Human_Performance_An_Overview_of_Research_Conducted_by_the_HeartMath_Institute⠀
⠀
⠀
⠀
#researchgate #oksitosin #hormon #doktorblog #kadınsağlığı #erkeksağlığı
      Doktorblog Spotify podcast kanalımızda bu günkü podcast konuğu Akciğer & Yemek Borusu Cerrahisi Prof. Dr. Hasan Batirel. Akciğer zarı kalınlaşması nedir. Nasıl tedavi edilir? hakkında merak edilenleri anlattı. 
Keyifli dinlemeler.

Podcast dinlemek için story bağlantısına tıklayınız.

#akciğer #akciğerkanseri #yemekborusu #akciğerzarı #spotify #podcast #sağlık #sağlıklıyaşam  #doktorblogcomtr
      Laparoskopik ve Robotik RPLND oldukça komplike c Laparoskopik ve Robotik RPLND oldukça komplike cerrahilerin başında gelmekle beraber, günümüzde deneyim ile, açık RPLND ye göre enfeksiyon riskinin hemen hemen olmaması, ameliyat sonrası minimal ağrı ve hızlı iyileşme, daha az kanama ve daha kolay kanama kontrolü, kozmetik olarak büyük cerrahi kesininin yerine 4-5 ufak delikten cerrahinin uygulanması avantajlarına sahiptir.

👆Makalenin devamı için profil linkine tıklayınız.
🌎www.doktorblog.com.tr

#laporoskopikcerrahi #robotikcerrahi #RPLND #sağlık #sağlılıyaşam #doktorblogcomtr
      Doktorblog Spotify podcast kanalımızda bu haftan Doktorblog Spotify podcast kanalımızda bu haftanın podcast konuğu üroloji uzmanı Doç. Dr. Kadir Tepeler. HPV virüsü hakkında merak edilenleri anlattı. Keyifli dinlemeler.

Podcast dinlemek için story bağlantısına tıklayınız. 

#hpv #hpvvirus #virus #spotify #podcast #sağlık #sağlıklıyaşam #docdrkadirtepeler #doktorblogcomtr
      Mine yüzeyindeki basit defektlerde, dişlerdeki y Mine yüzeyindeki basit defektlerde, dişlerdeki yapısal bozukluklarda, hafif çapraşıklık olgularında aynı seviyeye getirmek için, dişlerin birbirleriyle olan orantısızlıklarını gidermek için, renk bozukluklarında, mine çatlaklarına bağlı aşırı hassasiyet olgularında, gülüş estetiği sağlama amaçlı uygulanan recontouring işleminde en sık kullanılan tedavi şekli lamina veneer uygulamasıdır.

#gülüş #gülüşestetiği #laminaveneer #diş #recontouring #sağlık #sağlıklıyaşam #doktorblogcomtr
      Takip et

        • GÜNDEM
        • SAĞLIKLI YAŞAM
        • KADIN SAĞLIĞI
        • ERKEK SAĞLIĞI
        • İLETİŞİM

        © 2021 DoktorBlog - Aefdigital

        Doktorblog.com.tr hasta ve hasta yakınları için bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir. Bu sitede yer alan içerikler tamamen yazarın bilgilerini aktarmaktadır. Teşhis veya tedavi niteliğinde bilgi paylaşılamaz. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.

        No Result
        View All Result

        © 2021 DoktorBlog - Aefdigital

        Doktorblog.com.tr hasta ve hasta yakınları için bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir. Bu sitede yer alan içerikler tamamen yazarın bilgilerini aktarmaktadır. Teşhis veya tedavi niteliğinde bilgi paylaşılamaz. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.

        Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Çerez Politikası.