Laparoskopik ve Robotik RPLND oldukça komplike cerrahilerin başında gelmekle beraber, günümüzde deneyim ile, açık RPLND ye göre enfeksiyon riskinin hemen hemen olmaması, ameliyat sonrası minimal ağrı ve hızlı iyileşme, daha az kanama ve daha kolay kanama kontrolü, kozmetik olarak büyük cerrahi kesininin yerine 4-5 ufak delikten cerrahinin uygulanması avantajlarına sahiptir.
Prof. Dr. Tibet Erdoğru testis tümörü cerrahisinde
Evreleyicisi sinir koruyucu RPLND’yi paraaortik sol testis tümöründe sol retroperitoneal laparoskopik, sağ testis tümöründe parakavalal-interaortocaval RPLND için robotik supin pozisyonda yapmayı tercih etmektedir. Ancak her iki taraf yaklaşımında da laparoskopi ya da robotik cerrahi uygulanabilir.
Renal arter ven seviyesine ve hatta üstüne kadar ilerlemiş, ayrıca duodenuma yapışık yüksek riskli dev retroperitoenal kitlelerde dahi daVinci Robotik Supine RPLND deneyim ve iyi cerrahi ekip ile rahatlıkla gerçekleştirilebilimektedir.
Kemoterapi sonrasında rezidüel kalan kitle yada yeni oluşan kitlelerin cerrahi olarak çıkartılmasında
A.
Sol paraaortik kitle 7-8 cm den ufak ise sol laparoskopik retroperitoneal
B.
Sol paraaortik kitle 9-10 cm den büyük ise ya da Sağ paracaval kitle söz konusu ile robotik supine pozisyonda yaklaşım en gerçekçi yaklaşım olarak düşünülmektedir.
Bu sitede yer alan içerikler tamamen içerik sahibine aittir. Teşhis veya tedavi niteliğinde değildir. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.