İÇİNDEKİLER
Serotonin Hormonu
Serotonin mutluluk, canlılık ve zindelik verir. Azaldığında yorgun, depresif ve sikilgan hissederiz. Açlık, yorgunluk, stres, yemek, işık ve ilaç gibi faktörlerin tamamı insan vücudundaki serotonin düzeyini etkilemektedir.
Oksitosin Hormonu
Yunanca ωκυτοκίνη, όkytokine,
Hızlı doğum
Yapılan çalışmalar, bu hormonun doğum ve emzirme konusundaki iyi bilinen işlevlerinin ötesinde, aynı zamanda bilis, hoşgörü, güven, arkadaşlık ve kalıcı çift bağların kurulmasına da dahil olduğunu göstermiştir.
Tiroit hormonu
Boyundaki tiroit bezi tarafından salgılanan iki türlü tiroit hormonu vardır. T3 ve T4 hormonlarının en önemli görevi vücutta harcanan kaloriyi ayarlamak ve enerji üretimini sağlamaktır. Vücudun ısısını ayarlar. Tiroit bezinin az çalışması durumunda vücut ısısı düşer ve üşürüz. Metabolizmanın yavaşlaması ile beraber kalpte yavaşlama, kilo alma, uyku hali, bağırsak sisteminin yavaşlaması, kabızlık gibi bulgular ortaya çıkar. Kan yağları fazla yakılamaz, kolesterol ve trigliserid yükselir. Öte yandan fazla salgılanması kan yağlarının yakılmasını artırır ve kan düzeyleri düşer. Kalp hızlanır, aşırı terleme, zayıflama, titreme, sık dışkılama ortaya çıkar. Çocuklarda sağlıklı büyüme için yeterli olması gerekir. Az salgılanması durumunda çocuklarda büyümede gerilik, boy kısalığı, zeka geriliği gelişebilir.
Bu sitede yer alan içerikler tamamen içerik sahibine aittir. Teşhis veya tedavi niteliğinde değildir. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.