ADVERTISEMENT
Doktor Blog
  • GÜNDEM
  • SAĞLIKLI YAŞAM
  • KADIN SAĞLIĞI
  • ERKEK SAĞLIĞI
  • İLETİŞİM
No Result
View All Result
Doktor Blog - Doktorundan yazılar
No Result
View All Result

HOLEP cerrahisi Kimler için uygundur?

Holep için uygun kişiler ve Holep'in farkı

holep cerrahisi

İÇİNDEKİLER

  • Holep için uygun kişiler ve Holep’in farkı
    • Related Posts
    • Robotik Cerrahi ile Prostat Kanseri Tedavisi – Doç. Dr. Özgür Çakmak
    • Holep Nedir? – Holep Avantajları Nelerdir?
    • Ağrılı Mesane Sendromu Nedir? – Tanı Ve Tedavi Yöntemleri
    • İdrar Kaçırma ve İdrar Yapamamaya Mesane Pili İle Çözüm
  • HOLEP’in diğer cerrahilerden farkı nedir?
  • Peki bize HOLEP ne sağladı?

Holep için uygun kişiler ve Holep’in farkı

HOLEP cerrahisi için uygun bir yaş aralığı yoktur. Kabaca 50 yaşın üzerinde iyi huylu prostat büyümesine bağlı şikâyeti olup cerrahi gerektiren her hasta HOLEP cerrahisine girebilir.

Related Posts

Robotik Cerrahi ile Prostat Kanseri Tedavisi – Doç. Dr. Özgür Çakmak

Holep Nedir? – Holep Avantajları Nelerdir?

Ağrılı Mesane Sendromu Nedir? – Tanı Ve Tedavi Yöntemleri

İdrar Kaçırma ve İdrar Yapamamaya Mesane Pili İle Çözüm

İdrar yapma şikayetleri nedeni ile ilaç tedavisi denenmiş ancak fayda görmemiş hastalar.
Prostat nedeniyle tedavi altındayken hiç idrar yapamamaya başlayan hastalar.
Prostatın yaptığı tıkanıklık nedeni ile sidik kesesinde işeme sonrası kalan idrar miktarı artan ve bu nedenle sık idrar yolu enfeksiyonu, böbrek veya idrar kesesinde taş gelişen ve/veya böbrek fonksiyonları bozulmuş olan hastalar prostat büyümesi için HOLEP cerrahisi geçirebilirler.

Tanı anında kandaki prostat belirteci olan prostat spesifik antijen (PSA) yüksekliği veya parmakla makattan prostat muayenesinde sertlik olmasından dolayı prostat kanseri riski olan hastalar gerekli biyopsi işlemi yapılarak kanser olmadıkları gösterildikten sonra HOLEP cerrahisi olabilirler.

40gr altındaki prostat büyüklükleri için HOLEP cerrahisi çok uygun olmayacaktır.
150gr üzerindeki prostat büyüklükleri de operasyon süresinin uzama ihtimalinden dolayı HOLEP cerrahisi için çok uygun olmayacaktır.

Kapalı prostat ameliyatı için verilmesi gereken operasyon pozisyonuna (kabaca doğum pozisyonu) gelemeyen hastalar HOLEP için uygun değildirler. Kalça protezi, doğumsal anomaliler vb sebepler nedeniyle bacakları açılamayan hastalar HOLEP cerrahisi için uygun olmayacaktır.

Daha önce prostat nedeniyle kapalı operasyon geçirmiş ancak şikayetleri gerilememiş veya yinelemiş hastalarda HOLEP cerrahisine aday olabilirler.

Kan sulandırıcı (kumadin, klodiprel vb) ve/veya aspirin kullanımı HOLEP cerrahisi için engel midir?
Bu tip ilaçların kullanımı HOLEP için engel değildir.

Kullanmakta olduğunuz ilaçlar operasyon öncesi ilgili bölümlere danışılarak kesilir veya yerine alternatif başka ilaçlar başlanır.

Bu düzenlemeden sonra güvenle yapılabilir.
Ameliyat süresinde, kanama miktarı, operasyon sırasında ve/veya sonrasında kan verilmesi ihtiyacı, sondalı kalma süresi ve hastanede yatış süresi bu ilaçları kullanmayan hastalara kıyasla bir miktar fazla olabilir.

ANCAK kullanılmakta olan kan sulandırıcı veya pıhtı önleyici ilaçların kesilmesinin tamamen riskli olduğu durumlar olabilir. Bu durumlar ilgili bölümlere ameliyat öncesi danışılarak belirlenir. Böyle durumlarda HOLEP cerrahisi dışında başka alternatif yoksa kanama riski göze alınarak doktorunuzla birlikte karar vermeniz gerekmektedir.

 

HOLEP’in diğer cerrahilerden farkı nedir?

HOLEP prostat cerrahisi kapalı yolla (endoskopik olarak) idrar yolunu kapatan prostat dokusunun lazer yardımı ile kesilerek/sıyrılarak çıkartılmasıdır. Uzun yıllardır kullanılan kapalı ve açık cerrahiler prostatın büyüklüğüne göre belirleniyordu. 80gr’dan küçük prostatlarda TUR prostat dediğimiz elektrikli kesici bıçakları olan sistemlerle prostat dokusu tıraşlanarak küçültülüyordu. Bu cerrahi sistemi de kapalı bir ameliyattır ancak büyük prostatlarda kullanılması tercih edilmez. 80 gr. üzerinde prostat dokusu olanlarda karnın alt bölgesinden yapılan kesi ile, yani açık ameliyat ile, prostat dokusu çıkarılıyordu. Hastanın yaklaşık 7-8 günlük yatış süresi oluyordu. Yapılan klinik çalışmalarda bu zamana kadar her iki yönteminde tecrübeli ellerde etkin sonuçlar verdikleri görülmüştür.

HOLEP prostat cerrahisi kapalı yolla (endoskopik olarak) idrar yolunu kapatan prostat dokusunun lazer yardımı ile kesilerek/sıyrılarak çıkartılmasıdır.
holep

Peki bize HOLEP ne sağladı?

Yaklaşık 150gr a kadar olan prostat büyüklüklerinde kapalı ameliyat yapma imkânı sağladı. Teorik olarak 150gr üzerinde de HOLEP cerrahisi uygulanabilir ancak uzun süreli kapalı ameliyat sistemi ile idrar yolunda çalışmak gerekeceğinden komplikasyon riski artmaktadır. Darlık, işlem sonrası enfeksiyon gelişmesi gibi. Ancak deneyimli ellerde 150gr ve üzeri büyüklüklerde de uygulanmaktadır. 150gr üzerindeki prostat büyüklükleri için doktorunuzla konuşmalı; açık cerrahi veya onun muadili olabilecek diğer cerrahi seçeneklerini konuşmanız gerekebilir.

eski kapalı ameliyat sistemi olan TUR ile kıyaslandığında, daha fazla prostat dokusu çıkarılabilmektedir. Ameliyat süreside göreceli olarak daha kısadır.

açık ve TUR sistemlerine göre göreceli olarak daha az kanama olmaktadır.
HOLEP cerrahisinde ameliyat sonrası dönemde daha kısa süreli idrar yolunda sonda tutulması gerekmektedir.

HOLEP cerrahisi sonrası hastanede yatış süresi diğer yöntemlere göre daha kısa olmaktadır.
Yeni gelişen HOLEP tekniğinde elde edilen başarı sonuçları; yani tazyikli işeme, kesik kesik işemenin azalması, ıkınmadan işeme, işlem sonrası hayat kalitesi gibi; kısa ve orta vadede diğer ameliyat yöntemlerinden daha iyi olabileceği gösterilmiştir.

Bu sitede yer alan içerikler tamamen içerik sahibine aittir. Teşhis veya tedavi niteliğinde değildir. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.

 

Tags: HOLEP cerrahisiHOLEP’in diğer cerrahilerden farkı nedir?Kalça Protezikapalı ameliyat sistemikapalı prostat ameliyatıprostatprostat büyümesi için HOLEP cerrahisiprostat kanseri
Next Post

Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş cilt için uygulanan aşıları anlattı

  • All
  • SAĞLIKLI YAŞAM
  • ÜROLOJİ

Yeme Davranışı Bozuklukları – Yeme bozuklukları tedavisi

Normal Doğum mu? Sezaryen mı olmalı? – Avantaj Ve Dezavantajları

Panik Atak Nedir? – Panik Atak Belirtileri-Panik Atak Tedavisi Var Mı?

İdrar Kaçırma ve İdrar Yapamamaya Mesane Pili İle Çözüm

Meme Kanserinde Erken Tanı – Mamografi

Metabolic Balance İle Kilo Sorununa Kalıcı Çözüm

Popular Posts

Morarma (Siyanoz) Nedir? – Morarma Teşhisi ve Çesitleri

Ocak 11, 2021

Timus Bezi Nedir, Timus Bezi ne işe Yarar?

Şubat 19, 2021

Selülit nedir? Selülit nasıl geçer?

Şubat 1, 2020

    doktorblogcomtr

    Doktorsunuz ve dijital işlerinizi profesyonel bir Doktorsunuz ve dijital işlerinizi profesyonel bir ajansa mı emanet etmek istiyorsunuz?

Web sitesi, SEO ve sosyal medya çalışmaları ile birlikte sağlıkta içerik üretimi alanlarında tecrübeli ve profesyonel bir ajans seçin!

Detaylı Bilgi İçin
🌍www.aefdigital.com
🌍www.doktorblog.com.tr
 📱 0507 628 76 53

#web #websitesi #seo #sosyalmedya #branding #marketing #content #digitalmarketing #doktor #saglik #doktor #sosyalmedyayönetimi #webdesign #doktorblogcomtr
    Büyük böbrek taşlarının tedavisinde sırt kısmından 1 cm delikten girilerek taşlar tamamen temizlenenilmektedir.

www.orcuncelik.com
Randevu Tel: 📱 90 554 720 63 25

#holmium #holmiumlazer #davinci #davincirobotikcerrahi #robotikcerrahi #davincicerrahisi #davincicerrahi #prostat #prostatkanseri #böbrek #mesanekanseri #üroloji #davincisurgery #izmir #laparoskopi #holep #holepcerrahisi #radikalnefrektomi #docdrorcuncelik #izmiruroloji #neobladder #sistektomi #izmirlaparoskopi #urolojidoktoru #uroonkoloji #sistektomi #mesanekanseri #uroonkoloji #yenimesane #docdrorcuncelik
    İzmir’de özel bir hastanede görevli Beyin ve İzmir’de özel bir hastanede görevli Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun’a ulaşan Dilber Sinek, hiç düşünmeden eşiyle birlikte İzmir’e gitti. Kısa sürede operasyona alınan Sinek, ameliyattan çıktığında ağrıları da aniden kesildi. 16 yıldır ağrılarla yaşamaya alışan talihsiz kadın, “Başına gelmeyen bilemez. Hastalığımla ilgili Almanya’da çok doktor gezdim, çok şifa aradım ancak bulamadım. Türkiye’de, kendi ülkemde bu hastalığın şifasını bulabileceğimi öğrendiğimde hiç düşünmedim. Şimdi hiç ağrım kalmadı. Yeniden doğmuş gibiyim” diye konuştu. Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, ise şunları söyledi

Makalenin devamı için profil linkine tıklaınız.

www.drozhanmerzukuckun.com
Randevu Tel: 📱 +90 533 246 76 86

#boyun #boyunfıtığı #belfıtığı #belfıtığıtedavisi #beyintümörü #tümör #meningioma #konuşmamerkezi #motorkortex #izmirmedicana #trigeminalnevralji #delirtenhastalık #Medicana #İzmir #Aydın #Denizli #Gaziantep #Bitlis #Tatvan #Mersin #Isparta #sağlik #docdrozhanmerzukuckun #doktorblogcomtr
    #sağlık #health #sağlıklıyaşam #sağlıkçal #sağlık #health #sağlıklıyaşam #sağlıkçalışanları #doktorblogcomtr
    Varikosel erkeklerde infertilitenin (kısırlık) Varikosel erkeklerde infertilitenin (kısırlık) en önemli nedenlerinden biridir. Tedavisi mümkündür.

Randevu ve Bilgi için
📱05336500558

#sertleşmebozukluğu #iktidarsızlık #eswt #şokdalgatedavisi #varikosel #mikrocerrahi #mikroskobikvarikoselameliyatı #prostat #holep #plazmokinetikturprostatameliyatı #mesanekanseri #böbrekkanseri #prostatkanseri #testiskanseri #böbrektaşı #lazerletaşameliyatı #rırs #idrarkaçırma #tot #sünnet #cinselterapi #drtansuturgut #üroloji #ekolhastanesi #izmir #penilprotez #mutlulukçubuğu #şenayçitimilebirnefes #healthbyturguts
    Robotik Radikal Prostatektomi operasyonu yaptığımız hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve güzel yorumları için teşekkür ediyorum…

Not: Paylaşımlar için hastanın izni ve onayı alınmıştır.

#robotikcerrahiizmir #prostatkanseri #radikalprostatektomi #sinirkoruyuccerrahi #sinirkoruyucuradikalprostatektomi #nervesparingroboticradicalprostatectomy #RAPA #robotikprostatadenomektomi #roboticassistedprostateadenomectomy #robotikcerrahi #BPH #iyihuyluprostatbüyümesi #iyihuyluprostatbüyümesinderobotikcerrahi #robotikparsiyelnefrektomi #roboticpartialnephrectomy #medicanaizmir #uroloji #docdrozgurcakmak #doktorblogcomtr #izmirroboticsurgeon @davincicerrahi @da_vinci_surgeons
    Böbrek üst polünde 9 cm tümörü olan hastamı Böbrek üst polünde 9 cm tümörü olan hastamızın böbreğini laparoskopik radikal nefrektomi operasyonu ile tamamen temizledik.

🌎www.orcuncelik.com
Randevu Tel: 📱 90 554 720 63 25

#holmium #holmiumlazer #davinci #davincirobotikcerrahi #robotikcerrahi #davincicerrahisi #davincicerrahi #prostat #prostatkanseri #böbrek #mesanekanseri #üroloji #davincisurgery #izmir #laparoskopi #holep #holepcerrahisi #radikalnefrektomi #docdrorcuncelik #izmiruroloji #neobladder #sistektomi #izmirlaparoskopi #urolojidoktoru #uroonkoloji #sistektomi #mesanekanseri #uroonkoloji #yenimesane #docdrorcuncelik
    Endometriozis (çikolata kisti) normalde rahim iç Endometriozis (çikolata kisti) normalde rahim içinde bulunan endometriyum hücrelerinin rahmin dışında yerleşmesi durumudur. Toplumda görülme sıklığı %5-10 civarındadır. Özellikle infertilite şikayeti olup çocuk için tedavi gören kadınlarda bu sıklık %50’ye kadar çıkmaktadır. Ağrılı adet görme, kasıklarda uzun süreli ağrı, kısırlık, cinsel ilişki esnasında ağrı olması, adet düzensizliği, idrar yapma ile ilgili problemler ve barsaklarla ilgili problemler (kabızlık, makattan kanama olması) belirtileri arasındadır. Endometriozisin kesin tanısı dokunun patolojik olarak incelenmesi ile konulur. Endometriozis tedavisinde cerrahi seçenekler ve hastanın durumuna/şikayetlerine yönelik uygun ilaç tedavisi uygulanmaktadır.

⁣📲+905488684500⠀⠀

#ivf #drzehraonarsekerci #kolanbritiahivfcenter #tupbebek #tupbebektedavisi #kıbrıs #bebek #dogum #annelik #hamile #teamz #endometriozis #cikolatakisti #doktorblogcomtr
    ORTA KULAKTA SIVI BİRİKİMİ: Tüp yerleştirme ORTA KULAKTA SIVI BİRİKİMİ: Tüp yerleştirme sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar
Kulak zarına tüp takılmasıyla kulak zarında bir delik oluşturulmuş ve zarın bütünlüğü bozulmuş olur. Bu durumda dış kulak yoluna su kaçmasıyla birlikte orta kulağa da su geçişi kolaylaşır, bu da orta kulak iltihabı oluşturur. Bu tip durumlara meydan vermemek için kulak tıkaçlarıyla su kaçmasına engel olunmalı, havuza veya denize girilirken baş suya sokulmamalıdır veya su geçişine engel olabilecek hususi tıpa ve baş bantları kullanılmalıdır. Tüplerin iki ayda bir muayene ile düşüp düşmediğinin kontrol edilmesi gerekir. Tüplerin erken atılması veya zamanında atılsa dahi östaki fonksiyon bozukluğunun devam etmesi veya sıvı birikiminin tekrarlaması durumlarında yeniden tüp takılması gerekeceği için, ameliyat sonrası kontroller önem arz etmektedir.

FLUID ACCUMULATION IN THE MIDDLE EAR: Points to be considered after tube placement
By placing a tube to the eardrum, a hole is created in the eardrum and the integrity of the membrane is broken. In this case, with water escaping into the external auditory canal, it becomes possible to pass water to the middle ear, which causes otitis media. In order to prevent such situations, water leakage should be prevented with earplugs, and the head should not be put into the water while swimming in the pool or the sea. Or, special earplugs and headbands that can prevent water leakage can be used. The tubes should be checked every 2 months to see if they fall or not. These follow-ups are important because the tubes will need to be reinserted in cases where eustachian dysfunction continues or fluid accumulation recurs, even if the tubes dropped on time.

#kbb #profdrozcanozturk #kulak #ortakulak #ortakulaktasıvıbirikimi #sıvıbirikimi #kulakhastalıkları

Detaylı bilgi için;
www.drozcanozturk.com
Randevu Tel: 0533 592 60 59
    Takip et

      • GÜNDEM
      • SAĞLIKLI YAŞAM
      • KADIN SAĞLIĞI
      • ERKEK SAĞLIĞI
      • İLETİŞİM

      © 2021 DoktorBlog - Aefdigital

      Doktorblog.com.tr hasta ve hasta yakınları için bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir. Bu sitede yer alan içerikler tamamen yazarın bilgilerini aktarmaktadır. Teşhis veya tedavi niteliğinde bilgi paylaşılamaz. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.

      No Result
      View All Result

      © 2021 DoktorBlog - Aefdigital

      Doktorblog.com.tr hasta ve hasta yakınları için bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir. Bu sitede yer alan içerikler tamamen yazarın bilgilerini aktarmaktadır. Teşhis veya tedavi niteliğinde bilgi paylaşılamaz. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.

      Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Çerez Politikası.
      ADVERTISEMENT