ADVERTISEMENT
Doktor Blog
  • GÜNDEM
  • SAĞLIKLI YAŞAM
  • KADIN SAĞLIĞI
  • ERKEK SAĞLIĞI
  • İLETİŞİM
No Result
View All Result
Doktor Blog - Doktorundan yazılar
No Result
View All Result

Burun kuruluğu neden olur? Burun kuruluğu nasıl geçer?

Burun Kuruluğu Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

İÇİNDEKİLER

  • Burun Kuruluğu Deyip Geçmeyin
    • Related Posts
    • Kaygı Nedir? – Kaygı Çeşitleri Neler?
    • Kanal Tedavisi (Endodonti) Hakkında Merak Edilenler
    • Varis nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir?
    • COVID-19 ve ÇOCUKLAR
  • Burun Kuruluğu Sağlığımızı Nasıl Etkiler?
  • Burun Kuruluğu Neden Olur?
  • Burun Kuruluğunu Önlemek İçin Neler Yapılmalı?
  • Su tüketimine dikkat!

Burun Kuruluğu Deyip Geçmeyin

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte ısınmak için kullanılan klima ve kalorifer gibi merkezi ısıtma sistemleri ortamdaki nemi azaltarak burun içerisindeki mukoza ve mukus üretimini olumsuz etkiler. Kuruyan hava burun kuruluğu, burun tıkanıklığı, burun kanamaları gibi sorunlara yol açabilir.

Related Posts

Kaygı Nedir? – Kaygı Çeşitleri Neler?

Kanal Tedavisi (Endodonti) Hakkında Merak Edilenler

Varis nedir? Belirti ve tedavi yöntemleri nelerdir?

COVID-19 ve ÇOCUKLAR

Burun Kuruluğu Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

Burun içi kuruduğunda burunda rahatsız edici ağrı, batma, kaşıntı, yanma, kabuklanma, kanama, tıkanma gibi sorunlara yol açabilir. Nefes almayı zorlaştırır. Kaliteli bir uyku süreci geçirmenizi engeller. Özellikle geceleri burun kuruluğuna bağlı olarak ağzı açık uyumak boğaz ve dudak kuruluğuna neden olabilir. Dudaklarda çatlama ve kanama gözükebilir. Boğaz kuruluğu için sabahları içeceğiniz bir bardak ılık su rahatlatıcı olacaktır. Dudaklarınızı da nemlendirmeniz bu süreci atlatırken dudaklarınızı korumanız açısından faydalı olacaktır.

Burun Kuruluğu Neden Olur?

Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi özellikle kışın karşılaşılan burun kuruluklarının büyük bir bölümü kalorifer, klima gibi ısınma yöntemlerinin havayı kurutmasından kaynaklanır. Ancak burun kuruluğu deyip geçmemek, özellikle uzun süren burun kurululuklarının tedavisi için altında yatan sebebin bir uzman hekim tarafından tespiti son derece önemlidir. Burun iltihabı (rinit) genellikle burun akıntısı olarak kendini gösteriyor olsa da burun kuruluğuna da neden olabilir. Vücudun nemli bölgelerinde kuruluk olarak ortaya çıkan Sjögren Sendromu da göz ve burun kuruluğu yapabilir. Özellikle menopoz döneminde bazı hormonal değişikliklere bağlı olarak burun kuruluğu görülebilir. Yüksek tansiyon hastalığı genellikle kanamayla sonlanan burun kuruluğu yapabilir. Alerji de bir nedenidir. Görüldüğü gibi bilinen bir çok  nedeni vardır. Doğru tedavi için burun kuruluğunun asıl nedeninin iyi anlaşılması gerekir.

Burun Kuruluğunu Önlemek İçin Neler Yapılmalı?

Özellikle ortamdaki kuru havadan kaynaklanan burun kuruluğunu önlemenin en bilinen yolu havayı nemli tutmaktır. Bunun için piyasada pek çok hava nemlendirici bulunuyor. Bunlardan birini kullanabilirsiniz. Eğer evinizde oda nemlendiriciniz yoksa su buharı, sıcak su torbası, sıcak duş, banyo, sauna gibi yöntemlerde rahatlatıcı olacaktır. Ancak suyun aşırı kaynar olmamasına ve mesafenize dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde cildinizi yakabilirsiniz. Odanızı nemli tutmak için oda nemlendiricilerden faydalanıyorsanız oluşabilecek küf ve mantar riskine karşı cihazınızı her kullanımdan sonra temizlemeniz sağlığınız açısından çok önemlidir.

Tuzlu burun spreyleri burun pasajlarını nemlendirerek iltihaba neden olmadan toz, kir gibi tahriş edici maddeleri burun içerisinden temizler. Burun nemlendirici ve temizleyici spreyleri eczanelerden alabileceğiniz gibi tuz ve karbonat eklediğiniz suyla kendinizde evinizde bir şırınga yardımıyla burun banyosu yapabilirsiniz. Hindistan cevizi yağ ve zeytinyağı gibi doğal yağları burun etrafına sürerek nemlendirme etkilerinden faydalanabilirsiniz.

Su tüketimine dikkat!

Yetersiz su tüketimi nazal pasajları kurutabilir. Burun bölgesinin nemli kalabilmesi için günde en az 2 litre su tüketmeniz gerekir. Burun kuruluğu ve buna bağlı boğaz kuruluğu yaşadığınız dönemde su tüketimini arttırıp, suyunuzu ılık olarak tüketmelisiniz.
Burun Kuruluğu Covid19 Belirtisi olabilir.
Barcelona Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma gösteriyor ki burunda tuhaf bir his ve aşırı kuruluk Covid-19’un en erken dönem semptomu olabilir. Henüz Covid-19’a bağlı yaygın semptomlar gözükmeden önce burunda hissedilen söz konusu belirtiler hastalığın ilerlemesiyle ağırlıklı olarak tat kaybı ( anozmi ) ve koku kaybı ( hipozmi ) ile birlikte görülüyor. Bilim insanları özellikle bu süreçte burun kuruluğunun hafife alınmaması ve Covid19 açısından değerlendirilmesi gerektiği, böylece erken dönemde yakalanan Covid19’un tedavisine de gecikmeden başlanabileceğini açıkladılar.

    Bu sitede yer alan içerikler tamamen içerik sahibine aittir. Teşhis veya tedavi niteliğinde değildir. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.

    Tags: Burun KuruluğuBurun Kuruluğu Neden Olur?Burun Kuruluğu Sağlığımızı Nasıl Etkiler?Burun Kuruluğunu Önlemek İçin Neler Yapılmalı?Su tüketimine dikkat!
    Next Post

    Ödem Nedir, Vücuttan Nasıl Atılır?

    • All
    • SAĞLIKLI YAŞAM
    • ÜROLOJİ

    Yeme Davranışı Bozuklukları – Yeme bozuklukları tedavisi

    Normal Doğum mu? Sezaryen mı olmalı? – Avantaj Ve Dezavantajları

    Panik Atak Nedir? – Panik Atak Belirtileri-Panik Atak Tedavisi Var Mı?

    İdrar Kaçırma ve İdrar Yapamamaya Mesane Pili İle Çözüm

    Meme Kanserinde Erken Tanı – Mamografi

    Metabolic Balance İle Kilo Sorununa Kalıcı Çözüm

    Popular Posts

    Morarma (Siyanoz) Nedir? – Morarma Teşhisi ve Çesitleri

    Ocak 11, 2021

    Timus Bezi Nedir, Timus Bezi ne işe Yarar?

    Şubat 19, 2021

    Selülit nedir? Selülit nasıl geçer?

    Şubat 1, 2020

      doktorblogcomtr

      Doktorsunuz ve dijital işlerinizi profesyonel bir Doktorsunuz ve dijital işlerinizi profesyonel bir ajansa mı emanet etmek istiyorsunuz?

Web sitesi, SEO ve sosyal medya çalışmaları ile birlikte sağlıkta içerik üretimi alanlarında tecrübeli ve profesyonel bir ajans seçin!

Detaylı Bilgi İçin
🌍www.aefdigital.com
🌍www.doktorblog.com.tr
 📱 0507 628 76 53

#web #websitesi #seo #sosyalmedya #branding #marketing #content #digitalmarketing #doktor #saglik #doktor #sosyalmedyayönetimi #webdesign #doktorblogcomtr
      Büyük böbrek taşlarının tedavisinde sırt kısmından 1 cm delikten girilerek taşlar tamamen temizlenenilmektedir.

www.orcuncelik.com
Randevu Tel: 📱 90 554 720 63 25

#holmium #holmiumlazer #davinci #davincirobotikcerrahi #robotikcerrahi #davincicerrahisi #davincicerrahi #prostat #prostatkanseri #böbrek #mesanekanseri #üroloji #davincisurgery #izmir #laparoskopi #holep #holepcerrahisi #radikalnefrektomi #docdrorcuncelik #izmiruroloji #neobladder #sistektomi #izmirlaparoskopi #urolojidoktoru #uroonkoloji #sistektomi #mesanekanseri #uroonkoloji #yenimesane #docdrorcuncelik
      İzmir’de özel bir hastanede görevli Beyin ve İzmir’de özel bir hastanede görevli Beyin ve Sinir Cerrahı Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun’a ulaşan Dilber Sinek, hiç düşünmeden eşiyle birlikte İzmir’e gitti. Kısa sürede operasyona alınan Sinek, ameliyattan çıktığında ağrıları da aniden kesildi. 16 yıldır ağrılarla yaşamaya alışan talihsiz kadın, “Başına gelmeyen bilemez. Hastalığımla ilgili Almanya’da çok doktor gezdim, çok şifa aradım ancak bulamadım. Türkiye’de, kendi ülkemde bu hastalığın şifasını bulabileceğimi öğrendiğimde hiç düşünmedim. Şimdi hiç ağrım kalmadı. Yeniden doğmuş gibiyim” diye konuştu. Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Özhan Merzuk Uçkun, ise şunları söyledi

Makalenin devamı için profil linkine tıklaınız.

www.drozhanmerzukuckun.com
Randevu Tel: 📱 +90 533 246 76 86

#boyun #boyunfıtığı #belfıtığı #belfıtığıtedavisi #beyintümörü #tümör #meningioma #konuşmamerkezi #motorkortex #izmirmedicana #trigeminalnevralji #delirtenhastalık #Medicana #İzmir #Aydın #Denizli #Gaziantep #Bitlis #Tatvan #Mersin #Isparta #sağlik #docdrozhanmerzukuckun #doktorblogcomtr
      #sağlık #health #sağlıklıyaşam #sağlıkçal #sağlık #health #sağlıklıyaşam #sağlıkçalışanları #doktorblogcomtr
      Varikosel erkeklerde infertilitenin (kısırlık) Varikosel erkeklerde infertilitenin (kısırlık) en önemli nedenlerinden biridir. Tedavisi mümkündür.

Randevu ve Bilgi için
📱05336500558

#sertleşmebozukluğu #iktidarsızlık #eswt #şokdalgatedavisi #varikosel #mikrocerrahi #mikroskobikvarikoselameliyatı #prostat #holep #plazmokinetikturprostatameliyatı #mesanekanseri #böbrekkanseri #prostatkanseri #testiskanseri #böbrektaşı #lazerletaşameliyatı #rırs #idrarkaçırma #tot #sünnet #cinselterapi #drtansuturgut #üroloji #ekolhastanesi #izmir #penilprotez #mutlulukçubuğu #şenayçitimilebirnefes #healthbyturguts
      Robotik Radikal Prostatektomi operasyonu yaptığımız hastamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve güzel yorumları için teşekkür ediyorum…

Not: Paylaşımlar için hastanın izni ve onayı alınmıştır.

#robotikcerrahiizmir #prostatkanseri #radikalprostatektomi #sinirkoruyuccerrahi #sinirkoruyucuradikalprostatektomi #nervesparingroboticradicalprostatectomy #RAPA #robotikprostatadenomektomi #roboticassistedprostateadenomectomy #robotikcerrahi #BPH #iyihuyluprostatbüyümesi #iyihuyluprostatbüyümesinderobotikcerrahi #robotikparsiyelnefrektomi #roboticpartialnephrectomy #medicanaizmir #uroloji #docdrozgurcakmak #doktorblogcomtr #izmirroboticsurgeon @davincicerrahi @da_vinci_surgeons
      Böbrek üst polünde 9 cm tümörü olan hastamı Böbrek üst polünde 9 cm tümörü olan hastamızın böbreğini laparoskopik radikal nefrektomi operasyonu ile tamamen temizledik.

🌎www.orcuncelik.com
Randevu Tel: 📱 90 554 720 63 25

#holmium #holmiumlazer #davinci #davincirobotikcerrahi #robotikcerrahi #davincicerrahisi #davincicerrahi #prostat #prostatkanseri #böbrek #mesanekanseri #üroloji #davincisurgery #izmir #laparoskopi #holep #holepcerrahisi #radikalnefrektomi #docdrorcuncelik #izmiruroloji #neobladder #sistektomi #izmirlaparoskopi #urolojidoktoru #uroonkoloji #sistektomi #mesanekanseri #uroonkoloji #yenimesane #docdrorcuncelik
      Endometriozis (çikolata kisti) normalde rahim iç Endometriozis (çikolata kisti) normalde rahim içinde bulunan endometriyum hücrelerinin rahmin dışında yerleşmesi durumudur. Toplumda görülme sıklığı %5-10 civarındadır. Özellikle infertilite şikayeti olup çocuk için tedavi gören kadınlarda bu sıklık %50’ye kadar çıkmaktadır. Ağrılı adet görme, kasıklarda uzun süreli ağrı, kısırlık, cinsel ilişki esnasında ağrı olması, adet düzensizliği, idrar yapma ile ilgili problemler ve barsaklarla ilgili problemler (kabızlık, makattan kanama olması) belirtileri arasındadır. Endometriozisin kesin tanısı dokunun patolojik olarak incelenmesi ile konulur. Endometriozis tedavisinde cerrahi seçenekler ve hastanın durumuna/şikayetlerine yönelik uygun ilaç tedavisi uygulanmaktadır.

⁣📲+905488684500⠀⠀

#ivf #drzehraonarsekerci #kolanbritiahivfcenter #tupbebek #tupbebektedavisi #kıbrıs #bebek #dogum #annelik #hamile #teamz #endometriozis #cikolatakisti #doktorblogcomtr
      ORTA KULAKTA SIVI BİRİKİMİ: Tüp yerleştirme ORTA KULAKTA SIVI BİRİKİMİ: Tüp yerleştirme sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar
Kulak zarına tüp takılmasıyla kulak zarında bir delik oluşturulmuş ve zarın bütünlüğü bozulmuş olur. Bu durumda dış kulak yoluna su kaçmasıyla birlikte orta kulağa da su geçişi kolaylaşır, bu da orta kulak iltihabı oluşturur. Bu tip durumlara meydan vermemek için kulak tıkaçlarıyla su kaçmasına engel olunmalı, havuza veya denize girilirken baş suya sokulmamalıdır veya su geçişine engel olabilecek hususi tıpa ve baş bantları kullanılmalıdır. Tüplerin iki ayda bir muayene ile düşüp düşmediğinin kontrol edilmesi gerekir. Tüplerin erken atılması veya zamanında atılsa dahi östaki fonksiyon bozukluğunun devam etmesi veya sıvı birikiminin tekrarlaması durumlarında yeniden tüp takılması gerekeceği için, ameliyat sonrası kontroller önem arz etmektedir.

FLUID ACCUMULATION IN THE MIDDLE EAR: Points to be considered after tube placement
By placing a tube to the eardrum, a hole is created in the eardrum and the integrity of the membrane is broken. In this case, with water escaping into the external auditory canal, it becomes possible to pass water to the middle ear, which causes otitis media. In order to prevent such situations, water leakage should be prevented with earplugs, and the head should not be put into the water while swimming in the pool or the sea. Or, special earplugs and headbands that can prevent water leakage can be used. The tubes should be checked every 2 months to see if they fall or not. These follow-ups are important because the tubes will need to be reinserted in cases where eustachian dysfunction continues or fluid accumulation recurs, even if the tubes dropped on time.

#kbb #profdrozcanozturk #kulak #ortakulak #ortakulaktasıvıbirikimi #sıvıbirikimi #kulakhastalıkları

Detaylı bilgi için;
www.drozcanozturk.com
Randevu Tel: 0533 592 60 59
      Takip et

        • GÜNDEM
        • SAĞLIKLI YAŞAM
        • KADIN SAĞLIĞI
        • ERKEK SAĞLIĞI
        • İLETİŞİM

        © 2021 DoktorBlog - Aefdigital

        Doktorblog.com.tr hasta ve hasta yakınları için bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir. Bu sitede yer alan içerikler tamamen yazarın bilgilerini aktarmaktadır. Teşhis veya tedavi niteliğinde bilgi paylaşılamaz. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.

        No Result
        View All Result

        © 2021 DoktorBlog - Aefdigital

        Doktorblog.com.tr hasta ve hasta yakınları için bir başvuru hizmeti değildir ve herhangi bir Sağlık Hizmeti Sağlayıcısını tavsiye etmemektedir veya desteklememektedir. Bu sitede yer alan içerikler tamamen yazarın bilgilerini aktarmaktadır. Teşhis veya tedavi niteliğinde bilgi paylaşılamaz. Şikayetleriniz için doktorunuz ile görüşünüz.

        Sitemizi en iyi şekilde kullanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Sitemize giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılmaktasınız. Çerez Politikası.
        ADVERTISEMENT